Friluftsliv og Outdoorsport er beliggende i et fantastisk naturområde, tæt på Kattegat, Limfjorden, Lille Vildmose, skov, strandenge og åbne marker.
Med mange års interesse og erfaring for at fiske, samle og sanke i naturens spisekammer, samt at dyrke friske råvarer selv - ja så har netop dette en stor plads i vores liv og i vores madlavning.
Opskrifterne:
Vores opskrifter vil være korte og konkrete, og vil altid indeholde fødevarer og/eller ingredienser der enten er fisket, samlet, sanket eller dyrket af os selv.
Når vi tilbereder maden er det både med røgovn, grill, bål, trangia, solenergi eller i vores køkken.
I dag stod menuen på tangruller med dampet fjæsing og alt godt fra grøntsagsskuffen, det blev så lækkert og det er bestemt ikke sidste gang at vi skal have det.
Sushi nori tang
Dampet fjæsing
Philadelphia neutral
Gulerødder
Agurk
Porre
Iceberg
Rød peber
Fennikel
Det får du med i pakken:
Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...
Krabbebisque
Krabbebisque med rød peberfrugt, fennikel, rejer og friske granskud.
Strandkålsvafler med Karl Johan creme.
Her er en af husets hofretter!
Nogle dejlige timer ved stranden og fange krabber/rejer, samle strandkål, tang og slutte af med en badetur.
Retten varieres alt efter hvad der er i køleskabet og efter årstid.
Grankaffe.
Morgenkaffe med gran og ristede brændenældefrø! Det er svært at beskrive hvor godt det dufter og smager
Er du på tur og vil have lidt gran i kaffen, er det nemt lige at tage et par af det nyeste skud, knuse dem med bunden af kaffekoppen inden du lader den trække et par minutter i den varme kaffe.
Brændenældefrø er nemme at tørre og have med i en beholder, så man nemt kan drysse det i maden eller kaffen evt. i et teæg.
Pizza: Fjæsing, rejer, gran olie
Pizza med kartofler vendt i granolie, feta, smørstegt fjæsing og nypillede rejer.
Østers i hvidvinssovs
Denne sit-on-top fiskekajak er stabil og let at manøvrere, den har et justerbart ryglæn for maksimal komfort, der er desuden to faste og en bevægelig stangholder.
Den er perfekt til heldags fisketure...
Det får du med i pakken:
Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...
Muslibar med melorme
Müslibarer med smørstegte melorme
50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt
1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud
Gran rugbrød
Det får du med i pakken:
Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...
Gran boller
Denne sit-on-top fiskekajak er stabil og let at manøvrere, den har et justerbart ryglæn for maksimal komfort, der er desuden to faste og en bevægelig stangholder.
Den er perfekt til heldags fisketure...
Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker
Rønnebær og æble gele
Morgenkaffe med gran og ristede brændenældefrø! Det er svært at beskrive hvor godt det dufter og smager
Er du på tur og vil have lidt gran i kaffen, er det nemt lige at tage et par af det nyeste skud, knuse dem med bunden af kaffekoppen inden du lader den trække et par minutter i den varme kaffe.
Brændenældefrø er nemme at tørre og have med i en beholder, så man nemt kan drysse det i maden eller kaffen evt. i et teæg.
Karl Johan creme og lørkarse frø
Müslibarer med smørstegte melorme
50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt
1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud
Friskost og valle fladbrød
Urtefladbrød med friskost og gransalt
Her til eftermiddag har vi lavet friskost af kærnemælk, og forsøgt os med valle-fladbrød på Trangia pande og og urte-valle-fladbrød på blinispande over primus.
Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker
Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker
Grydebrød med melorme
Müslibarer med smørstegte melorme
50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt
1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud