Velkommen til vores opskrifter

Her deler vi gratis ud af vores mange forskellige opskrifter, vi håber at I vil få glæde af dem.

Friluftsliv og Outdoorsport er beliggende i et fantastisk naturområde, tæt på Kattegat, Limfjorden, Lille Vildmose, skov, strandenge og åbne marker. 
Med mange års interesse og erfaring for at fiske, samle og sanke i naturens spisekammer, samt at dyrke friske råvarer selv - ja så har netop dette en stor plads i vores liv og i vores madlavning.


Opskrifterne:

Vores opskrifter vil være korte og konkrete, og vil altid indeholde fødevarer og/eller ingredienser der enten er fisket, samlet, sanket eller dyrket af os selv. 
Når vi tilbereder maden er det både med røgovn, grill, bål, trangia, solenergi eller i vores køkken.

Sit On Top Kajak Fiskekajak

Tangruller dampet fjæsing


I dag stod menuen på tangruller med dampet fjæsing og alt godt fra grøntsagsskuffen, det blev så lækkert og det er bestemt ikke sidste gang at vi skal have det.

Sushi nori tang
Dampet fjæsing
Philadelphia neutral
Gulerødder
Agurk
Porre
Iceberg
Rød peber
Fennikel

Crystal Clear 120w Ravlygte

Gransuppe


Det får du med i pakken:

Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...

SUP Stand Up Paddleboard kajaksæde

Gran te


Bestway SUP-board er et rigtig godt oppusteligt allround board.


Der medfølger et aftageligt sæde og fodhviler, og paddlen kan laves om til...

Petromax muffin tin Trangia spritbrænder gasbrænder båludstyr stormkøkken
Krabbenet krabberuse krebseruse krebsebrik fiskestænger waders vadejakke
Krabbenet krabberuse krebseruse krebsebrik fiskestænger waders vadejakke

Krabbebisque


Krabbebisque med rød peberfrugt, fennikel, rejer og friske granskud.
Strandkålsvafler med Karl Johan creme.

Her er en af husets hofretter!

Nogle dejlige timer ved stranden og fange krabber/rejer, samle strandkål, tang og slutte af med en badetur.

Retten varieres alt efter hvad der er i køleskabet og efter årstid.


Grankaffe.


Morgenkaffe med gran og ristede brændenældefrø! Det er svært at beskrive hvor godt det dufter og smager

Er du på tur og vil have lidt gran i kaffen, er det nemt lige at tage et par af det nyeste skud, knuse dem med bunden af kaffekoppen inden du lader den trække et par minutter i den varme kaffe.
Brændenældefrø er nemme at tørre og have med i en beholder, så man nemt kan drysse det i maden eller kaffen evt. i et teæg.


Pizza: Fjæsing, rejer, gran olie


Pizza med kartofler vendt i granolie, feta, smørstegt fjæsing og nypillede rejer.

Sit On Top Kajak Fiskekajak

Østers i hvidvinssovs


Denne sit-on-top fiskekajak er stabil og let at manøvrere, den har et justerbart ryglæn for maksimal komfort, der er desuden to faste og en bevægelig stangholder.

Den er perfekt til heldags fisketure...

Crystal Clear 120w Ravlygte

Crystal Clear 120 w Ravlygte

incl. ravkese, lader og briller


Det får du med i pakken:

Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...

cykel bæretaske vandrerygsæk bærestol

Muslibar med melorme


Müslibarer med smørstegte melorme

50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt

1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud

Crystal Clear 120w Ravlygte

Gran rugbrød


Det får du med i pakken:

Høj kvalitets og kraftfuld Crystal Clear 120w inkl. teleskop ravkese, samt 2 stk. briller.
Ravet reflekterer i en meget gul og klar...

Sit On Top Kajak Fiskekajak

Gran boller


Denne sit-on-top fiskekajak er stabil og let at manøvrere, den har et justerbart ryglæn for maksimal komfort, der er desuden to faste og en bevægelig stangholder.

Den er perfekt til heldags fisketure...

SUP Stand Up Paddleboard kajaksæde

Gran te



2 dl varm mælk/havredrik
1 spsk græskar pure
2 spsk sukker
1 dl stærk kaffe
1/2 tsk pumpkin spice mix
(Jeg har lavet min egen blanding af kanel, ingefær, nellike og chili)
Lidt vanilje
Alt blendes og hældes på glas, toppes med rigeligt flødeskum

Petromax muffin tin Trangia spritbrænder gasbrænder båludstyr stormkøkken

Kartoffelsuppe


Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker


Krabbenet krabberuse krebseruse krebsebrik fiskestænger waders vadejakke

Rønnebær og æble gele


Morgenkaffe med gran og ristede brændenældefrø! Det er svært at beskrive hvor godt det dufter og smager

Er du på tur og vil have lidt gran i kaffen, er det nemt lige at tage et par af det nyeste skud, knuse dem med bunden af kaffekoppen inden du lader den trække et par minutter i den varme kaffe.
Brændenældefrø er nemme at tørre og have med i en beholder, så man nemt kan drysse det i maden eller kaffen evt. i et teæg.


cykel bæretaske vandrerygsæk bærestol

Karl Johan creme og lørkarse frø


Müslibarer med smørstegte melorme

50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt

1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud

Sit On Top Kajak Fiskekajak

Friskost og valle fladbrød


Urtefladbrød med friskost og gransalt

Her til eftermiddag har vi lavet friskost af kærnemælk, og forsøgt os med valle-fladbrød på Trangia pande og og urte-valle-fladbrød på blinispande over primus.

Petromax muffin tin Trangia spritbrænder gasbrænder båludstyr stormkøkken

Oste-skinke fladbrød


Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker


Sit On Top Kajak Fiskekajak

Bål dessert


Urtefladbrød med friskost og gransalt

Her til eftermiddag har vi lavet friskost af kærnemælk, og forsøgt os med valle-fladbrød på Trangia pande og og urte-valle-fladbrød på blinispande over primus.

Petromax muffin tin Trangia spritbrænder gasbrænder båludstyr stormkøkken

Smørstegt fjæsing


Cremet kartoffel-blomkåls suppe, med sprødstegt ålekvabbe og bacon, finthakket fennikel og jordskokker


cykel bæretaske vandrerygsæk bærestol

Grydebrød med melorme


Müslibarer med smørstegte melorme

50 g nødder/kerner stegt på panden og hakket
50 g dadler blendet
25 g havregryn
40 g honning eller sirup
1 lille håndfuld melorme steges i smør
½ tsk salt

1) alle ingredienser røres sammen i en skål
2) beklæd en passende form med bagepapir
pres blandingen godt ned i formen (ca 1,5 cm tykt lag)
3) bages ved 150 grader 10-15 minutter
4) når müslibarerne tages ud af ovnen lægges mørk chokolade ovenpå (jeg brugte mørk pålægschokolade).
5) Sættes i køleskabet 20 minutter og skæres ud

unsplash